20.3.12

Korektnost je cesta zpátky

Před pěti dny se na novinkách objevila zpráva, že v italských školách chtějí vyškrtnout z osnov Božskou komedii od Danteho. Prý je antisemitská, antimuslimská a antihomosexuální. Prý dnes přispívá k šíření falešných obvinění proti těmto skupinám.
Zajímalo by mě, co by se stalo těmto poradcům OSN, kteří tohle pronesli, kdyby tohle řekli v Danteho době. Kdyby v době, kdy ta kniha vznikala, hájili muslimy nebo homosexuály. Vždyť to byli pro křesťany zavrženíhodní lidé. Tak proč by to tak nenapsal, když tehdy jiný pohled nebyl? To, aby ta kniha byla správně pochopena i v kontextu doby, je snad právě to, proč se o ní učí. A učitelé to mají vysvětlit. A hlavně studenti chápat. Ne jim ustupovat, aby mohli být stále blbější a blbější a neschopni pochopit nic.

Navíc - my tady jako trotlové budeme pořád lézt do zadku i těm muslimům, zatímco oni nás mají za podřadné tvory, kteří nesdílí jejich náboženství, a takoví se dle nich musí vymýtit. Kdybychom my jeli do jejich zemí a chtěli se chovat "zápaďácky" či "evropsky", tak se možná ani živí nevrátíme. Ale tady jim dovolíme cokoli. Neříkám nemít respekt a při zájmu o mírové soužití neumožnit průnik kultur, ale ne přece zakazovat tu naši.

Je to jako tehdy ta kauza s Mikešem. Sice je to kocour černý, ale v knize se objevilo (nečetla jsem to, tak mi odpusťe nepřesnou interpretaci) něco o skupině cikánů, která byla vykreslena ve špatném světle. Taky nikdo nebral v potaz, že v době vzniku Mikeše bylo označení cikán běžně používáno jako hanlivé. "Je tu bordel jak u cikánů." - ještě nedávno tohle říkala i moje máma. (Ne, že by neměla potřebu říkat to i teď, akorát už poznala, že je jí to k ničemu a nikdo to stejně neuklidí.) Divím se, že nikdo neměl problém s "rasistickým" bílým Nácíčkem.

Kam tohle půjde dál? Za chvíli nebudeme moci říkat ani otřepané "Zavřou tě až zčernáš.", abychom nebyli rasističtí, ale pokud se ohradíme proti bílým sviním, budeme popotahováni my. Nebudeme moci zakazovat fanatickým muslimům tahat si sem k nám svou přežitou a nebezpečnou kulturu, ale pokud si dívka vezme bikiny na pláž, kde se objeví muslimské obyvatelstvo, bude mít problém ona. Pokud si rovnou nebudou nárokovat, aby ji mohli kamenovat nebo něco podobného. Nakonec zakážeme i sukně, make-up, dlouhé vlasy a velká prsa, abychom konečně vyhověli i všem gendrovým pseudovědcům a nedělali rozdíly mezi pohlavím.

Neříkám, podporovat nenávist vůči jiným, to ne, ale protežovat je, používat pozitivní diskriminaci v takto extrémní formě a díky tomu nechávat utlačovat majoritu, proberte se. Pokud sem chtějí jiné kultury přijít, ať přijdou. Ale musí počítat s tím, že budou dodržovat pravidla a tradice té naší.
A pokud chtějí vyznávat své náboženství a své zvyky, ať si to dělají sami doma nebo ve svých komunitách a netahají to násilně na veřejnost, která je jiná.

Nejvíc z mého pohledu tohle podělává EU šaškárna. Byla bych pro její zrušení. Možná zachovat shengen mezi státy, které se domluví, že budou dovolovat neomezené cestování do jejich země, ale jen cestování.
Pokud by tam chtěl cizinec zůstat, měl by nějak prokázat, že chápe, jak se tam má chovat a jak to tam chodí - především ti, co jsou z úplně odlišných podmínek. Tím nemyslím jen imigranty z jiných kontinentů. Tím myslím i nás. Když já budu chtít odjet dejme tomu do Norska a tam zůstat, měla bych umět prokázat, že se tam domluvím nějakým jazykem, když už je tedy nejrozšířenější angličtina, tak aspoň tak, měla bych prokázat, že o té zemi něco vím, a že tam nebudu nic rozvracet a působit jako nebezpečný živel.

Jinak?
Jinak tu nebudeme mít bordel, jinak se vrátíme o pár set let zpátky, protože nás pohltí agresivnější kultura ne, že by se umírnila a nic moc by se nezměnilo, bude sem zatahovat svoje extrémní podoby.

Vážně nechápu, proč musíme všem ustupovat, i když je to očividně k naší škodě, a nemůžeme se bránit, jinak jsme za rasisty, xenofoby a demagogy. Jak to teď vypadá?
V Německu jsem slyšela o školách, kde už němečtí žáci pomalu ostatním ani nerozumí, protože tam převládá arabština kvůli tureckým přistěhovalcům bez snahy naučit se německy. Čeština je v háji dávno, protože společnost učí už malé děti, že důležitější je angličtina. Nejen Německo, ale Belgie a další státy kolem řeší problémy s narůstajícím počtem ortodoxních muslimů, řeší problémy s burkami, řeší problémy s pro nás nemyslitelnými pravidly nejrůznějších skupin, které se nepokouší přimět řídit se našimi. Česko, Slovensko a další státy mají velké problémy s cikány, jež se odmítají chovat dle práva té které země. Jsou státy, kam přijedete naučit se anglicky, ale naučíte se vlastně polsky. A tak dál a tak dál.

Ano, ti lidé nejsou asociálové, ti lidé mají svou společnost, kterou uznávají. Ale pro nás je to společnost deviantní. Nemůžeme si myslet, že když jim ustoupíme, bude to v pořádku. Musíme jim ukázat, že pokud tu chtějí být, budou uznávat naše pravidla. Pokud chtějí svá, ať se vrátí odkud přišli.
Přesně toto je i problém cikánů. Jakékoli programy na "přeučování" nepomůžou, protože v nich jsou zakořeněné jejich normy. Nepřijatelné normy.
Řešení je jinde.

Rozhodně ne v ustupování, zakazování uměleckých literárních a jiných děl a nechávání řízení celé Evropy těm, co mají očividně místo mozku průvan, místo v realitě žijí v jakési utopii, kde je každý čestný a inteligentní, a skutečné problémy odmítají vidět. Naopak vytvářejí nové úplnými nesmysly.
Politická, genderová, rasová a pseudohumanitní korektnost k ničemu nevede. Ale jednou nás úplně zničí.

Článek na téma Moje země



Žádné komentáře:

Okomentovat